Folder AVG Forums » AVG SMB » AVG Admin » Uninstall\Upgrade AVG 2011 IPW Using Admin Console 2013
Page 2 of 2 ‹‹12
April 30, 2013 12:28 Re: Uninstall\Upgrade AVG 2011 IPW Using Admin Console 2013 #228563
Reply with Quote | Quick Reply | Top
yossarian22c

Avatar

Novice
Join Date: 30.4.2013
Posts: 3
Update?..

Are there any updates to this thread? I'm facing the same issues when trying to upgrade from 2011 to 2013. I've tried everything laid out in this thread but I can't get the 2013 network installation wizard to push it out to the clients. I've tried it on machines with both AVG and Windows firewall completely disabled and I still get this error. I submitted a support ticket this past Sunday but have not heard back from anyone.
April 30, 2013 14:41 Re: Uninstall\Upgrade AVG 2011 IPW Using Admin Console 2013 #228573
Reply with Quote | Quick Reply | Top
Optic

Avatar

Moderator
Join Date: 27.10.2009
Posts: 939
Hi yossarian22c,

Sorry that you have not had a reply from US Support. I could not see anything too helpful in the NI log.

Would you mind putting the network installer into debug:

http://forums.avg.com/gb-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=226728#post_226728

- This will give us some detailed information. If you try to install to this workstation - MPATTERSON-WIN7 - then send us the installer log, that would be great. Log should hopefully be small enough to attach to your reply - http://forums.avg.com/gb-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=226660#post_226660

Thanks,

Michael Allen

AVG Customer Services

http://www.avg.com



Join the AVG community!

http://www.facebook.com/AVGFree

http://www.twitter.com/avgfree

http://www.youtube.com/officialavg
May 1, 2013 12:05 Re: Uninstall\Upgrade AVG 2011 IPW Using Admin Console 2013 #228597
Reply with Quote | Quick Reply | Top
yossarian22c

Avatar

Novice
Join Date: 30.4.2013
Posts: 3
Thanks for the reply.

I have attached the admnetworkinstaller.log to this post. I put it into debug mode first and then I ran two installation tests. One for MPATTERSON-WIN7 like you asked and one for a machine named JACKIE-WIN7. MPATTERSON-WIN7 no longer has AVG 2011 installed on it so I wanted to test it with one that does and one that doesn't have an old version. Both of them fail though.

One other thing is that when I run the Port Query app that I've seen referenced in this thread, TCP shows up as listening fine but UDP shows:

==== End of RPC Endpoint Mapper query response ====

UDP port 135 (epmap service): NOT LISTENING
portqry.exe -n jackie-win7 -e 135 -p BOTH exits with return code 0x00000001.

I have verified that this machine has DCOM, RPC, and WMI running. This test machine has no firewall enabled.
May 6, 2013 12:18 Re: Uninstall\Upgrade AVG 2011 IPW Using Admin Console 2013 #228774
Reply with Quote | Quick Reply | Top
yossarian22c

Avatar

Novice
Join Date: 30.4.2013
Posts: 3
I didn't hear anything from US support until this past Friday (5 days after I asked for help) so I came up with this workaround:

1) Download PsExec from http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896649.aspx

2) Copy your AVG client setup files to a shared path

3) Run the Network Installer but instead of selecting "Remote network installation" I selected "Creation of AVG installation script". For all path names I selected the network path in step 2

4) Use PsExec to push out AVG with this command:
psexec \\COMPUTER -u DOMAIN\administrator \\SERVER\path\to\AvgSetup.bat


5) With the above you have to run it once for each computer. You could also build a list of machines and put it into a text file and then call that file with:
psexec @FILENAME -u DOMAIN\administrator \\SERVER\path\to\AvgSetup.bat


The -u flag is important when pushing it out to Window 7 boxes. This worked flawlessly on my customer's 25 machines. It uninstalled AVG 2011 and installed 2013.

Hopefully this helps someone in the future who runs into this problem.
Page 2 of 2 ‹‹12